top of page

TEDAVİLER

iStock-1254386320_edited.jpg

ServikaDisk (Boyun Fıtığı)

Travmalar, zorlanmalar, uzun süre hareketsizlik ve diskin yaşlılığa bağlı su kaybetmesi sonucu disklerde aşınma ve fonksiyon kaybı meydana gelir. Diskin dış tabakası aşınarak veya yırtılarak içindeki jelatinöz sıvı, omur ve sinir aralıklarına sızar. Bu klinik tabloya boyun fıtığı (servikal disk hernisi) denir.

Servikal Dar Kanal (Boyun Daralması)

Omurlar arasındaki disk ve eklemlerde oluşan dejenerasyon nedeniyle daralma sinir köklerinin sıkışmasına neden olur. Buna servikal dar kanal denir. "Stenoz", daralma anlamında olup, "servikal stenoz" da boyun bölgesinde meydana gelen, omurilik ve sinir dallarının geçtiği boşluğun daralmasıdır

3d-medical-male-figure-with-neck-bones-highlighted.jpg
3d-medical-man-with-skeleton-spine-highlighted.jpg

Skolyoz

Skolyoz, spinal deformiteler içerisinde en sık karşılaşılan ve ilerleyen evrelerde son derece ciddi duruş bozukluklarına neden olan üç boyutlu bir omurga deformitesidir. Bu deformite omurganın yapısal bozukluğundan kaynaklı olarak ortaya çıkabileceği gibi omurga dışı sebeplere bağlı olarak da gelişebilir.

Beyin Pili

Hareket Kontrolünde Yenilikçi Bir Yaklaşım

Beyin pili operasyonları, beyin hareket kontrolü bölgelerindeki hasarları düzeltmek için etkili bir cerrahi çözüm sunar. Özel elektrodlar sayesinde uzaktan kontrol edilebilen bu yöntem, el titremesi, kafa titremesi gibi semptomları başarıyla kontrol altına alabilir. Teknolojinin sunduğu bu yenilikçi tedavi, nörolojik hastalıkların etkilerini hafifletmek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak adına önemli bir adımdır.

beyin_pili.png
3d-medical-background-with-male-figure-with-brain-parts-highlighted.jpg

Beyin Tümörleri

Kafatası bölgesinde kontrolsüzce büyüyen hücrelere beyin tümörü ismi verilir. Bu tümörler, beynin içinde oluşabildiği gibi, beynin çevresindeki dokulardan da kaynaklabilir ve kafatasının içine doğru büyüyebilirler. Kafatası içinde yerleşen tümörler basınç artışına bağlı olarak, belirgin belirtiler gösterebilirler.

Lomber Disk

Omurlar arasındaki disk dokusunun hasarlanması, bozulması ve yer değiştirmesi sonrası sinir dokusuna bası oluşumuyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bel fıtığı hastalığında yer değiştiren dşik dokusunun damarsal beslenmesi yoktur. Bu yüzden rejenerasyon ile iyileşmesi sınırlıdır

3d-medical-man-with-skeleton-spine-highlighted.jpg
34297.jpg

Lomber Dar Kanal

Omurilik bacaklara duyu ve kuvvet veren sinirleri taşır. Artrit (kıkırdak dokunun yok olması) sebebiyle omurgadaki faset eklemlerinin kemik ve bağları kalınlaşır spinal kanala baskı yapar. Bu değişiklikler lomber spinal kanalın daralmasına sebep olur ve bu duruma lomber dar kanal (spinal stenoz) denir

Anevrizmalar

Anevrizma, genel anlamda vücuttaki atardamarlarda ve aort damarlarında oluşan çıkıntı ve baloncuklardır. Beyin anevrizması beyindeki kan damarlarında çıkıntı ya da balonlaşma olmasıdır. Beyin anevrizmaları atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşurlar.

iStock-1305548733_edited.jpg
hidrosefali-nedir_1616102602_edited.jpg

Hidrosefali

Hidrosefali, beyinde ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesidir. Hastalığın ismi “su” ve “kafa” anlamına gelen Latince sözcüklerden oluşur. Çocuklarda görülen ve doğuştan gelen hidrosefalinin görülme sıklığı yaklaşık 500 çocukta 1'dir.

Beyin Kanamaları

Beyin Kanaması Nedir? Beyin kanaması kafatası içinde, beyin dokusu, beyin boşlukları ve beyin yüzeyinde olan kanamalardır. Çok ciddi sakatlıklara ve ölüme sebep olabilir. Yılda yaklaşık 1 milyon insan beyin kanaması geçirmektedir

beyin-kanamasi-73603_b.jpg
bel-kaymasi-800x400.jpg

Bel Kayması

Bel Kayması Bel kayması, üstte bulunan omurun altta yer alan omur üzerinden öne doğru kaymasına denir. Yaşlanma ve yıpranma ile ortaya çıkan bel kayması genellikle L4 omurun L5 üzerinde öne doğru kaymasıdır. Bel kaymasına çoğu zaman "dar kanal" da eşlik edebilir.

Omurga Kırıkları

En sık görülen kırık tipi omurun ön kısmının çöktüğü "çökme kırıklarıdır". Eğer omurga üzerine binen yük daha da şiddetli ise o zaman omurun orta ve arka kısmı da kırılabilir ve kırık parçaları omurilik kanalına doğru yer değiştirip omuriliği zedeleyebilir. Bu tip kırıklara "patlama kırığı" denir.

2415225847_edited.jpg
omurga_hastaliklari_omurilik_tumoru-1-800x480.png

Omurilik Tümörleri

Omurilik ya da omurilik zarında görülen, yumuşak dokularda büyüme gösteren ve omurga kemiklerini etkileyen tümörler omurilik tümörü olarak adlandırılmaktadır. Intradural tümör olarak da bilinen omurilik tümörü boyutuna ve yerine göre hastalarda farklı semptomlara neden olmaktadır

Karpal Tünel Sendromu

Karpal tünel, insan elinin avuç içi kısmında yer alan, kemikler ve bağlar ile çevrili dar bir kanaldır. Karpal tünelde bulunan ve median sinir adı verilen sinir üzerine baskı uygulanması el ve kollarda uyuşma, karıncalanma ve halsizliğe karpal tünel sendromu adı verilir.

iStock-1387944011.jpg
iStock-1377342997_edited.jpg

Ulnar Sinir Sıkışıklığı

Dirseğin almış olduğu bir travmadan ulnar sinir etkilenecek olursa (dirsek kırıkları sonrası gibi) sinirde gelişen ödeme bağlı olarak sinir bu tünel içerisinde sıkışır. Bu tabloya kubital tünel sendromu yada ulnar sinir sıkışma sendromu adı verilir.

bottom of page